Tento web používá cookies, prehliadaním webu súhlasíte s ich použitím. Beriem na vedomie

Zimné pracovné oblečenie pre stavbárov

Práca v extrémne chladných podmienkach si vyžaduje špeicálne zimné pracovné oblečenie do chladu, inak môže byť nebezpečná pre vaše zdravie.

Zimné pracovné oblečenie pre stavbárov

Správne zimné pracovné oblečenie sa volí tak, aby vyhovovalo vonkajšej teplote, dĺžke vykonávanej činnosti, poveternostným podmienkam v konkrétnom čase a mieste, kde sa bude pracovať.

Zimné pracovné oblečenie zníži riziko nadmerného potenia alebo nepríjemného pocitu chladu. Vo finále sa zvýši pohoda pracovníka, čo zníži riziko zranenia.

"Dress code", ktorý sa používa v horúcom prostredí, nemôže byť rovnaký ako oblečenie pre robotníkov do zimy. Platí niekoľko pravidiel:

1. Vyhýbajte bavlneným odevom

Keď sa chystáte v zime chystáte pracovať na stavbu, neberte si bavlnené oblečenie. Tento typ materiálu má tendenciu ľahko sa namočiť a dlho udržať vlhosť. Nikto sa necíti pohodlne pri práci v mokrom oblečení. Navyše takto sa vystavíte riziku vzniku chorôb, ako je zápal pľúc.

2. Zoberte si vlnenú čiapku

Odporúča sa tiež nosiť vlnenú čiapku alebo vložiť pod ochrannú čiapku podšívku, ktorá vám pomôže udržať hlavu v teple. Vlna je prirodzene vode odolný materiál - odvádza pot a vlhkosť. 

3. Zimné pracovné topánky

Pracovníci v zime by mali nosiť kvalitnú obuv, ktorá dobre udržiava nohy v teple a v ideálnom prípade je vodeodolná.  Nepremokavé  a zateplené topánky sú najlepším riešením pre tento druh počasia.

4. Ponožky

Do topánok si dajte hrubé ponožky a majte náhradné ponožky so sebou. Môže to byť výhodou pre vaše pohodlie. Ak sa chystáte dať si viac vrstie ponožiek, pamätajte  na to, že vonkajšie ponožky by mali byť o niečo väčšie ako vnútorné ponožky, aby sa zabránilo otlačeniu. 

5. Polyester

Nezabudnite na polyesterové oblečenie s vrstvami, ktoré môže v zime dobre poslúžiť. 

A takmer by sme zabudli. zateplené rukavice sú potrebným kusom zimného pracovného oblečenia. 


Súvisiace produkty